Το κατάλυμά μας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε για να προσφέρει ευχάριστες διακοπές στο νησί της Κεφαλονιάς και στο υπέροχο θέρετρο της Λάσσης, αλλά και της πρωτεύουσας του Αργοστολίου.
Η διαμονή μπορεί να γίνει σε στούντιο και σε διαμερίσματα (2 υπνοδωματίων). Επίσης παρέχουμε την δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτων στους πελάτες μας.
Επισκεφθείτε μας στο TripAdvisor
ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ
Οι Μούσες, κατά την Ελληνική Μυθολογία, ήταν κόρες του Δία και της Μνημοσύνης, δηλαδή της Διανοήσεως και της Μνήμης. Ο αριθμός τους, το εννέα (9) είναι το πέρας των αριθμών και το τετράγωνο του αριθμού τρία (3), αριθμού ο οποίος στους αρχαίους χρόνους θεωρείτο ως ο τελειότατος αριθμός και αριθμός του κάλλους, της αναλογίας και της συνενώσεως.
Οι Μούσες γεννήθηκαν στην Πιερία (Ιερά Πύλη), όπου ο Δίας – Νούς ήλθε σε επαφή με την Μνημοσύνη – Μνήμη και παρεδόθησαν στην Νύμφη Ευφήμη για να τις αναθρέψει.
Η Μνημοσύνη τους έδωσε ως διδάσκαλο, τον Θεό Απόλλωνα και για να βρουν τόπο παραμονής κατάλληλο για την ουράνια και θεία καταγωγή τους, ήλθαν και διέμεναν στο ωραιότερο βουνό της Βοιωτίας, τον Ελικώνα. Από το όρος αυτό ονομάσθηκαν και Ελικωνιάδες.
Οι Μούσες ήταν προστάτηδες των επιστημών και των ενασχολήσεων, οι οποίες καλλιεργούν και τέρπουν την Ψυχή και ανάγουν τον Νού σε ουράνιες σφαίρες.
Αναλυτικά η κάθε μία εξ αυτών ήταν προστάτης των ακολούθων:
- Κλειώ, προστάτης της Ιστορίας.
- Ευτέρπη, εφευρέτης του Αυλού και προστάτης της Μουσικής.
- Θάλεια, προστάτης της Κωμωδίας, της Γεωργίας, της Γεωμετρίας και της Αρχιτεκτονικής.
- Μελπομένη, προστάτης της Τραγωδίας, της Ρητορικής και της Ωδής.
- Τερψιχόρη, εφευρέτης και προστάτης της Άρπης, του Χορού και της Παιδείας.
- Ερατώ, προστάτης της Ερωτικής Ποιήσεως, της Ορχήσεως και της Διαλεκτικής.
- ΠΟΛΥΜΝΙΑ, προστάτης των Ύμνων, της Λύρας και του Θεάτρου.
- Ουρανία, προστάτης της Αστρονομίας και της Αστρολογίας.
- Καλλιόπη, προστάτης της Ηρωϊκής (Επικής) Ποιήσεως.
Η Πολύμνια ήταν η Μούσα των ύμνων και των τραγουδιών προς τιμή των θεών και ηρώων. Ταυτίζονταν με τη Μνημοσύνη, διότι στα αγάλματα παρουσιάζεται σε στάση διαλογισμού και ανάμνησης. Στη ρωμαϊκή εποχή θεωρήθηκε προστάτιδα της μιμικής τέχνης.