Η Κεφαλονιά θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά σε όλη την Ελλάδα. Έχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα γεωλογικά φαινόμενα, όμορφα χωριά, φιλόξενους κατοίκους, νόστιμο φαγητό, κρασί, και καταπληκτικές παραλίες. Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου και το 6ο μεγαλύτερο από όλα τα ελληνικά νησιά. Βρίσκεται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της ηπειρωτικής Ελλάδα, με τη Λευκάδα στα βόρεια και της Ζακύνθου στα νότια.

Η πρωτεύουσα είναι το Αργοστόλι με την κεντρική πλατεία Βαλλιάνου, με τις πολλές επιλογές, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, μουσεία, δημόσια βιβλιοθήκη. Το Λιθόστρωτο είναι μια πεζοδρομημένη περιοχή με τοπικά καταστήματα και καφετέριες, συμπεριλαμβανομένης της Καθολικής Εκκλησίας και την πλατεία Καμπάνας. Η ψηλότερη κορυφή στην περιοχή του Αίνου είναι ο Μέγας Σωρός στα 1.628μ. Το βουνό είναι περιτριγυρισμένο από ένα εθνικό πάρκο με έλατα μοναδικά στο είδος τους. Επίσης, κατοικείται από άγρια άλογα. Εύφορες κοιλάδες φυτεμένες με αμπέλια και ελαιώνες φιλοξενούν εκατοντάδες χωριά, εκκλησίες και μοναστήρια στην κορυφή του λόφου.

Υπάρχουν πάρα πολλές παραλίες και όμορφα μέρη. Από τις γνωστές παραλίες μερικές είναι ο Μύρτος, το Φώκι, Οι Πετανοί, Το ΞΙ, Ο Μακρύς και ο Πλατύς Γιαλός, Οι Αμμες, Ο Αί Χέλης, Η Μούντα, Η Αντίσαμος. Απο τα αξιοθέατα ξεχωρίζουν το Σπήλαιο Δρογκαράτης, Η Λίμνη Μελισσάνης, η γραφική Άσσος, το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο, το γραφικό χωριό του Αθέρα.

Επίσης τα όμορφα χωριά της Λειβαθούς, ο Ελλειός και οι Πρόννοι.

Τέλος αξίζει την επίσκεψη η πανέμορφη Ιθάκη , το Νησί του Οδυσσέα, με πολλές κρυμμένες και πανέμορφες παραλίες όπως το Κίονι.

Back to top